رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: آگاهی دادن درباره جزئیات آییننامه مقابله با تقلب علمی ضروری است؛ چرا که هنوز همه افراد نسبت به این موضوع و آثار حقوقی آن مطلع نیستند.
وحید احمدی، رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به صحبت منصور غلامی، وزیر علوم که تبشیر و انذار جایگزین روشهای قهری برای مقابله با تقلب علمی شود، گفت: قطعا منظور وزیر علوم انجام کاری در مقابل یا جایگزین آیین نامه مقابله با تقلب علمی نبوده است.
احمدی ادامه داد: منظور این است که در ابتدای راه، آگاهی دادن و اطلاعرسانی ضروری به نظر میرسد، چون این امکان وجود دارد که هنوز برخی افراد نسبت به این موضوع و آثار حقوقی آن مطلع نباشند.
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با بیان اینکه در کنار تصویب لایحه و آیین نامه مقابله با تقلب علمی، گذاشتن کلاسها و کارگاههای آموزشی تاکید شده است، اظهار داشت: نظر وزیرعلوم اینگونه نبوده است که جایگزین آیین نامه کاری تعریف شود و صحبت اصلی این بوده که در ابتدا باید با ضمن آگاهی بخشیدن مسائل را روشن کنیم.
وی بیان کرد: در حقیقت وقتی پروندهای به کمیتههای تخلف میرسد، حتما رسیدگیهای لازم مطابق با بندهای آیین نامه صورت میگیرد. مسیر ما قدری سخت است؛ چرا که جامعه وسیع دانشجویان و اساتید هنوز از آثار حقوقی و جزییات آیین نامه به طور کامل مطلع نیستند.
احمدی در پاسخ به این سوال که چرا اسامی متخلفانی که تاکنون دستگیر و اخطار داده شدهاند، اعلام نمیشود، گفت: معمولا مرسوم نیست که اسامی متخلفان را اعلام کنیم، ولی برخورد جدی صورت میگیرد و مراکز مرتبط خود را به مدیریت موضوع و آگاهی دادن به اساتید ملزم میدانند. البته به نظر میرسد که در حد اخراج استاد و دانشجو از دانشگاه میتوان اسامی آنها را اعلام کرد، اما اسامی افرادی که رتبه یا مقاله شان از آنها گرفته میشود، معمولا اعلام نمیشود.